Лазерна корекция на зрението

Автор: Доц. д-р Тошо Митов д.м., Очна клиника „Света Петка”, Варна

Работим с последно поколение лазери Visx S Star 4 – Infra Red и Schwind Amaris, с които могат да се извършват всички видове лазерна корекция – Lasik, Lasek, EpiK, PTK, Custom Vue.

SCHWIND AMARIS е лазерната технология, която превърна идеалната рефрактивна процедура в реалност. С награда за техническа иновация за 2008 година лазер, SCHWIND AMARIS въведе нова платформа в ексимерната хирургия и се ползва в очна клиника „Света Петка” вече няколко години. Точна и безопасна аблация, намален стрес за пациента, кратко време са само някои от характеристиките на този уникален апарат (най-бързия лазер в света).

Идеалният кандидат за лазерна корекция на късогледство, далекогледство или астигматизъм е над 18 години. Могат да бъдат коригирани до – 30 диоптъра късогледство, + 9 диоптъра далекогледство и високи стойности на астигматизъм. Пациентите не трябва да са имали значителна промяна на диоптрите през последните 12 месеца.

Бременни жени не могат да бъдат добри кандидати за процедурата Epi Lasik &Lasik, като те могат да извършат лазерна корекция след раждане на тяхното дете и след спиране на кърмене. Може да се прави лазерна корекция на нераждали момичета. Необходимо е да се извърши предварителен преглед с консултация при доц. д-р Т. Митов, д.м., който е на цена 120 лева и продължава около 3 часа. Ако носите контактни лещи трябва да сте една седмица преди прегледа без тях, като може да носите очила. Самата лазерна корекция за едното око е 600 евро или 800 евро, в зависимост от това кой от двата метода ще изберете. При по-скъпата процедура, т.нар. Custom Vue процедура се извършва сканиране на роговицата в деня на корекцията с цел изглаждане на всички неравности по повърхността на роговицата. Това е така наречената индивидуализирана лазерна корекция на зрението, като е предпочитаният вариант.

Предварителният преглед се извършва всеки ден от седмицата с изключение на почивните дни – събота и неделя, а операциите са съответно във вторник, четвъртък или петък. Работим само с предварително записване. Тази процедура не се поема от НЗОК, защото се смята за козметична процедура. Ако желаете да си направите преглед и операция в по-близък период от време, то това може да стане в рамките на една седмица, като единственото изискване е да си запазите час. Ще се радваме да бъдете наши пациенти и клиенти!