Новини

 1. 12 юли 2013
  Новини свързани с очни заболявания и начини за лечение - Уникален нов метод за лечение на амблиопия (лениво око) при децата в Очна клиника “Света Петка” – Варна
  Уникален нов метод за лечение на амблиопия (лениво око) при децата в Очна клиника “Света Петка” – Варна

  Нов метод за лечение на амблиопия (лениво око) при децата в Очна клиника “Света Петка” – Варна

  Амблиопията (лениво око) при децата е свързана с много причини. Най-честата е вродената разлика в оптиката на двете очи. Тя се лекува до шестата година от живота на детето. Нелекувано, това състояние оставя детето инвалид, тоест до края на живота си то остава с по-ниско зрение на едното око.

  Лечението се базира на принципа здравото око да се затваря (запушва с обтуратор) и детето да гледа с ленивото око. Децата обаче не понасят това да се елиминира зрящото око, защото постоянно ползват него.

  В Очна клиника “Света Петка” използват патентованите в САЩ очила на д-р Левингер от Израел. Това са очила с необходимата оптика за детето. Стъклата обаче са снабдени с течни кристали, които по електронен път блокират оптиката на стъклото за през интервал от 50 секунди. Детето не забелязва това блокиране на здравото око и автоматично гледа с “ленивото”.

  Така не се налага използването на превръзка или обтуратор на здравото око, което детето сваля, или се опитва да гледа над очилата.

  Това изобретение е вече изпробвано в САЩ и Израел.

  Очна клиника “Света Петка” внедрява този единствен по рода си метод сред своите малки пациенти от три месеца.


  Deprecated: Тема без comments.php вече не трябва да се използва след версия 3.0.0! Добавете шаблон comments.php към темата си. in /home/stpetkaeyeclinic/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Абонирай се, за да получаваш винаги актуална информация.