google ad services - очно заболяване - лечение в очна клиника
Уникален нов метод за лечение на амблиопия (лениво око) при децата в Очна клиника “Света Петка” – Варна

Уникален нов метод за лечение на амблиопия (лениво око) при децата в Очна клиника “Света Петка” – Варна

Лечение на амблоипия при деца в Очна клиника Света Петка

Нов метод за лечение на амблиопия (лениво око) при децата в Очна клиника “Света Петка” – Варна

Амблиопията (лениво око) при децата е свързана с много причини. Най-честата е вродената разлика в оптиката на двете очи. Тя се лекува до шестата година от живота на детето. Нелекувано, това състояние оставя детето инвалид, тоест до края на живота си то остава с по-ниско зрение на едното око.

Лечението се базира на принципа здравото око да се затваря (запушва с обтуратор) и детето да гледа с ленивото око. Децата обаче не понасят това да се елиминира зрящото око, защото постоянно ползват него.

В Очна клиника “Света Петка” използват патентованите в САЩ очила на д-р Левингер от Израел. Това са очила с необходимата оптика за детето. Стъклата обаче са снабдени с течни кристали, които по електронен път блокират оптиката на стъклото за през интервал от 50 секунди. Детето не забелязва това блокиране на здравото око и автоматично гледа с “ленивото”.

Така не се налага използването на превръзка или обтуратор на здравото око, което детето сваля, или се опитва да гледа над очилата.

Това изобретение е вече изпробвано в САЩ и Израел.

Очна клиника “Света Петка” внедрява този единствен по рода си метод сред своите малки пациенти от три месеца.

Вашият коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

This field is required.

Можете да използвате тези <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*This field is required.

8 − 2 =

0895 44 82 01