google ad services - очно заболяване - лечение в очна клиника

Laser vision correction in the Eye Clinic “St. Petka”, Varna

Laser vision correction in the Eye Clinic “St. Petka”, Varna

Автор: Доц. д-р Тошо Митов д.м., Очна клиника „Света Петка”, Варна

Лазерна корекция на зрението, LASIK, Custom Vue LASIK

Лазерната корекция на зрението е сравнително бърза амбулаторна процедура. Използва се ексимерен лазер, който обработва прецизно роговицата. Това елиминира зависимостта от очила и контактни лещи. LASIK е висок клас лазерна процедура. Тя обикновено се предпочита, защото предлага бързо възстановяване на зрението и отнема по-малко от 20 минути.

 

LASIK обикновено се използва при пациенти, за  коригиране на късогледство, далекогледство и астигматизъм.

Процедурата, се осъществява с локална капкова анестезия. Пациентът е буден през цялото време, като е възможно да изпита от много слаба болка до пълно отсъствие на такава.

 

Пациентът се изпраща у дома след процедурата. Максималната зрителна острота обикновено се възстановява по-късно същия или на следващия ден.

Индивидуализираният или т. нар. Custom Vue LASIK е подобен на LASIK процедурата. Основната разлика е, че офталмологът има възможност да проектира операцията според контура на роговицата на отделния пациент. При индивидуализираната LASIK процедура се използва най-модерната в момента технология (3D аберометрична картина на роговицата).

Подходящ ли сте за LASIK процедура?

За да разберете дали сте подходящ кандидат за LASIK или индивидуализирана LASIK процедура е необходимо да си уговорите час за преглед при специалист офталмолог, който след обстоен преглед да направи преценка.

Минималните изисквания включват:

  • Да сте навършили 18 години;
  • Да имате значителна рефрактивна грешка като късогледство, далекогледство и астигматизъм;
  • Състоянието на очите Ви да е стабилно най-малко една година преди процедурата.

Следните условия могат да попречат за извършване на LASIK:

  • Размер на зеницата над 7 мм (среща се при млади);
  • Генетични проблеми, засягащи роговицата;
  • Някои автоимунни заболявания (напр. ревматоиден артрит, лупус, ХИВ / СПИН);
  • Неконтролирана или напреднала глаукома;
  • Бременност и кърмене;
  • Диабет;
  • Възпаление на клепачите със сърбеж и лющене на кожата;
  • Сухи очи (липса на слъзна секреция).

Рискове и странични ефекти

Подобно на повечето хирургически процедури, съществуват рискове свързани и с LASIK, но честотата им е незначително малка (освен това са лесни за корекция). Възможните странични ефекти включват: отблясъци, ореоли, замъглено зрение или колебания, повишена чувствителност към светлина, промяна на зрението при променящи се светлинни фонове, сухота.

Повечето от тези нежелани реакции обикновено изчезват в рамките на един месец след процедурата.

Възстановяване

След като процедурата приключи, пациентът е свободен да се прибере у дома си.

Повечето пациенти отбелязват драматична разлика в зрението и могат да се върнат към обичайните си дейности, като например да шофират още на следващия ден след операцията.

При някои от тях постигането на оптимално качество на зрението, може да отнеме 2-3 месеца. Това най-често е свързано с т.нар. невроадаптация на мозъка (създаване на нов стереотип на двуочното зрение).

Лазерна корекция на зрението в Очна клиника „Света Петка”, Варна

„Формулата за високо качество и успех на лечението в Очна клиника „Света Петка” не са тайна както за нашите пациенти, така и конкурентите ни: Това е успешно практикуван алгоритъм от модерни технологии и висок професионализъм.”

Доц. д-р Тошо Митов д.м.

 

SCHWIND AMARIS е лазерната технология, която превърна идеалната рефрактивна процедура в реалност. С награда за техническа иновация за 2008 година лазер, SCHWIND AMARIS въведе нова платформа в ексимерната хирургия и се ползва в очна клиника „Света Петка” вече няколко години. Точна и безопасна аблация, намален стрес за пациента, кратко време са само някои от характеристиките на този уникален апарат (най-бързия лазер в света).

 

 

Доц. д-р Тошо Митов д.м. е водещият специалист офталмолог в Очна клиника „Света Петка” и дългогодишен преподавател в катедра „Очни болести” на Медицински университет, Варна. Председател е на Българското дружество по офталмология, както и член на борда на Асоциацията по катарактална и рефрактивна хирургия в Европа, на борда на Европейската организация по офталмология, на Американското и Немското дружества по офталмология. Член е на борда на Световната офталмологична организация. Доц. д-р Митов работи във всички сфери на офталмологията и има богат опит в рефрактивната хирургия. Той е специализирал в Германия, Франция, Израел и Украйна. В годишната му програма само за тази година са включени участия в най-престижните международни офталмологични събития, като: Световния конгрес по офталмология в Токио (през Април), годишната официална среща на борда на Европейското дружество по офталмология в Лисабон (Юни), XXXII Конгрес на Европейското дружество по катарактална и рефрактивна хирургия в Лондон (Септември), XI Национален конгрес на Българското дружество по офталмология във Варна (Септември) и много други.

Доц. д-р Митов е фронтмена на технологиите в областта на корекциите на зрението в страната и непрекъснато проучва нови техники и иновации. Всичко това ще бъде предоставено на пациентите на Очна клиника „Света Петка”, заедно с възможно най-добрите грижи и достъп до най-съвременните технологии на лечение на зрението.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This field is required.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*This field is required.

seventeen + six =