google ad services - очно заболяване - лечение в очна клиника
Най – новата лазерна техника за корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм

Най – новата лазерна техника за корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм

Корекция на късогледство - Очна клиника Св. Петка

SMART SURF е върховата пулсова технология на най – бързите лазери в света SCHWIND AMARIS. Другите лазерни установки на Европа и САЩ работят с честота 200 – 400 Hz. Schwind Amaris е най – бързият – 500 и 750 Hz.
Ако американският VisX Star S4 изисква 30 секунди, за да се направи корекция на късогледство от 4 D, то за Schwind Amaris, това са само 10 секунди. Уникалният апарат разполага със следящо окото устройство (тракер с бързина 1050 Hz), което улавя движението на окото във всички посоки в пространството, ротацията, променящата се зеница, трептенията му и автоматично коригира лазерния сноп, който осъществява промяната на оптиката.
Лазерните процедури със Schwind Amaris се проектират предварително на друга машина (аберометър). Осъществяват се виртуално в компютъра ѝ, и „записът“ се повтаря от лазера върху човешкото око. По този начин и най – малките оптични неравности (аберации) на роговицата на окото се изглаждат. Целта е да се постигне перфектна корекция.

В лазерната практика съществуват варианти на LASIK, LASEK, Trans PRK и Epi LASIK.
При LASIK и Epi LASIK се оформя „капаче“ на повърхността на роговицата. То се повдига, извършва се лазерната процедура и капачето се връща на мястото. Възстановяването е 5 – 6 часа и пациентът е отново в своето ежедневие. При LASEK се отлепя само епитела на роговицата и се осъществява лазерната процедура. Като защита, в окото се поставя контактна леща, която лекарят отстранява след една седмица.
При новата Smart Surf технология, с помощта на лазера се изпарява епитела на роговицата (Trans PRK) и се извършва лазерната процедура. Епителът има различна дебелина в централната и периферната зони на роговицата. Smart Surf залага точните параметри за всяка точка и изглажда напълно повърхността.

Може ли да се върне част от оптиката след лазерната процедура? Да, особено, когато се коригират големи оптики над – 6D късогледство, над + 4D далекогледство и астигматизъм. В Очна клиника „Света Петка“ се коригират големи оптики до – 14D късогледство, до + 8D далекогледство, до +/- 6D астигматизъм. При такива случаи пациентите се предупреждават, че има скрита оптика, която рано или късно ще „изплува“. Тя се коригира безплатно на втори етап. На два сеанса се коригира и оптиката на роговици, които се претърпели кератопластика, радиерна кератотомия, травми и други.
Smart Surf на Schwind Amaris е „no touch“ технология (без докосване). Тя позволява перфектно изглаждане на повърхността на роговицата, бързо възстановяване, както и запазване на подлежащата тъкан, така че да бъде осъществена и втора процедура (Fine Tuning).

В очна клиника „Света Петка“ са извършени над 30 000 лазерни процедури.
Доверете се на огромния опит на специалистите, както и на новите върхови технологии!

Вашият коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

This field is required.

Можете да използвате тези <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*This field is required.

16 − eight =