Новини

 1. 15 ноември 2016
  Новини свързани с очни заболявания и начини за лечение - Профилактика на зрението в детска възраст
  Профилактика на зрението в детска възраст

  ПРОФИЛАКТИКА НА ЗРЕНИЕТО В ДЕТСКА ВЪЗРАСТ. НАЙ-ЧЕСТИ ПРОБЛЕМИ.
  (Академия за родители, Варна 2016)

  На 16 октомври тази година във Варна се проведе за първи път “Академия за родители”. Екипът на Очна клиника Света Петка също се включи в инициативата, знаейки кое е най-ценното за всеки от нас – нашите деца. Д-р Галина Филева, един от водещите ни детски специалисти, представи информация за профилактиката на зрението в детска възраст.

  Опазването на детското зрение в голяма степен зависи от наблюдателността на родителите и редовните профилактични прегледи при детски офталмолог. Изследване на правилното развитие е възможно от най – ранна възраст. Препоръчителни са профилактичните прегледи на 6 месеца, 1 , 3 и 6 годишна възраст, най – честите проблеми при деца в предучилищна и училищна възраст са грешки в рефракцията (далекогледство, късогледство и астигматизъм), кривогледство, мързеливо око, нистагъм, възпаления. Обсъди се как се проявяват и какво трябва да бъде правилното поведение при всяко едно от тези заболявания. Ето и видео от срещата:

  От тук може да изтеглите самата презентация:
  Детско зрение


  Deprecated: Тема без comments.php вече не трябва да се използва след версия 3.0.0! Добавете шаблон comments.php към темата си. in /home/stpetkaeyeclinic/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Абонирай се, за да получаваш винаги актуална информация.