Новини

 1. 5 юли 2019
  Новини свързани с очни заболявания и начини за лечение - ЗАЕДНО ЗА ДОБРО ЗРЕНИЕ
  ЗАЕДНО ЗА ДОБРО ЗРЕНИЕ

  Лайънс клуб Варна съвместно с Очна клиника „Света Петка“ възобнови програмата за безплатен очен скрининг на деца и възрастни.

  Най-честите очни заболявания в ранната детска възраст са страбизмите (кривогледството), амблиопията (мързеливото око) и рефракционните отклонения (далекогледство, късогледство и астигматизъм). Наличието на по-голям диоптър от нормата за възрастта, разликата в диоптрите на двете очи, кривенето на очите са предпоставка за развитие на мързеливо око. Лечението е възможно само във възрастта до 7 години. Ефективното лечение изисква ранно откриване на съответните отклонения. Това прави особено важна профилактиката на детското зрение.

  Лайънс центърът на адрес гр.Варна, бул.“8-ми Приморски полк” 67A, отвори врати, като поднови детския очен скрининг. Центърът разполага с апарат за безконтактно oпределяне на диоптрите и отклонението в очните оси. Изследването позволява селекция на тези деца, които се нуждаят от по-подробен очен преглед. Скринигът е подходящ за ранната възраст от 0 до 6 години. Очната скрининг програма на Лайънс центъра се осъществява с подкрепата на д-р Даниела Митова от Очна клиника „Света Петка“- гр.Варна и д-р Светла Николова. Центърът работи вторник и четвъртък от 10:00 до 14:00 ч. Записвания на тел. 0885 050 750.

  Помислили сме и за родителите и по-възрастните роднини. Целта на  профилактичните прегледи за възрастни е ранна диагностика на често срещана патология като глаукома, възрастова дегенерация на макулата, диабетна ретинопатия и др.

  Прегледите за възрастни ще се провеждат в Оптика „Света Петка“ на адрес гр. Варна, бул. „Сливница“ 40 (зад Община Варна) всяка събота от 10:00 до 14:00 ч. (стартираме на 13.07.2019г. ) в продължение на 6 месеца. Записвания на тел. 0899 915 370.

  Лайънс Скрининг Център

  гр.Варна 9000, бул.“8-ми Приморски полк” 67 A (до Община Варна)
  телефон за записвания: 0885 050 750
  e-mail: office@lionsvarna.org, www.lionsvarna.org, fb/lionsvarna.org

  Оптика „Света Петка“

  гр.Варна 9000, бул.„Сливница“ 40 (зад Община Варна)

  телефон за записвания: 0899 915 370


  Deprecated: Тема без comments.php вече не трябва да се използва след версия 3.0.0! Добавете шаблон comments.php към темата си. in /home/stpetkaeyeclinic/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Абонирай се, за да получаваш винаги актуална информация.