Новини

 1. 30 март 2017
  Новини свързани с очни заболявания и начини за лечение - КАК ДА СИ ИЗБЕРЕМ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА
  КАК ДА СИ ИЗБЕРЕМ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА

  6 неща, които е добре да съобразим

  Всеки знае, че слънчевите очила ни помагат да виждаме по-добре през слънчевите дни, независимо дали сме в града, на планина или на море. Както и това, че носенето на правилните очила е и чудесна защита срещу ултравиолетовите (UV) лъчи, които могат да причинят временни и дългосрочни увреждания на очите.

  Ето и най-важните 6 фактора, които да имаме предвид при закупуване на очила за предпазване на очите от слънцето:

  1. Уверете се, че са „UV 400“
   Най-важното нещо, при избора на подходящите за Вас слънчеви очила е те да са етикетирани като “UV400”. Обърнете внимание дали имат етикет, стикер или надпис върху самите тях „UV 400“. Това означение показва, че те отразяват или филтрират 99-100% от UVA и UVB светлина, с дължина на вълната до 400 нанометра. Именно това е частта от спектъра на слънчевата радиация, която е опасна за зрението ни.
  2.  

  3. По-големите са по-добри
   Колкото по-голяма площ от лицето ни покриват слънчевите очила, толкова по-малко пряка светлина би могла да достигне до очите ни и съответно по-малко щети, би могло да нанесе слънцето.
  4.  

  5. По-тъмните лещи не защитават по-добре
   Това, чепо-тъмните плаки на очилата могат да изглеждат „по-готино“, не е задължително те да блокират повече ултравиолетови лъчи от по-светлите.
  6.  

  7. Цветът не е от значение
   Някои слънчеви очила са с кехлибарен, зелен или сив цвят на плаките. Така оцветените лещи не блокират повече слънчеви лъчи, но биха могли да увеличат контраста, което е полезно при шофиране, при практикуване на различни видове спорт и т.н.
  8.  

  9. Поляризираните лещи блокират отблясъците, а не UV радиацията
   Поляризацията намалява отблясъците от отразяващи повърхности като вода или настилка. Това не предлага по-голяма защита от слънцето, но може да направи шофирането по-безопасно, апрестоят на плажа по-приятен.
  10.  

  11. Цената не е определящ фактор
   Не е задължително слънчевите очила да струват много пари, за да са качествени. Очила на достъпни цени, които са маркирани с „UV400“могат да бъдат също толкова ефективни, колкото и тези на световно наложили се търговски марки.


  Deprecated: Тема без comments.php вече не трябва да се използва след версия 3.0.0! Добавете шаблон comments.php към темата си. in /home/stpetkaeyeclinic/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Абонирай се, за да получаваш винаги актуална информация.