Новини

 1. 10 март 2017
  Новини свързани с очни заболявания и начини за лечение - Retinal Rejuvenation Treatment (2RT) при Макулена дегенерация свързана с възрастта (МДСВ)
  Retinal Rejuvenation Treatment (2RT) при Макулена дегенерация свързана с възрастта (МДСВ)

  Retinal Rejuvenation Treatment (2RT) при Макулена дегенерация свързана с възрастта (МДСВ)

  МДСВ е дегенеративно заболяване на ретината. Среща се във възрастта над 50 години, но може да бъде диагностицирано и по-рано. Води до намаление на централното зрение и загуба на способност за детайлно виждане, четене. Различават се суха и влажна форма. Сухата форма е предвестник на влажната. При нея се установява натрупване на отпадни продукти от обмяната – друзи. С времето друзите водят до атрофия на тъканите (т.нар. географска атрофия) или прорастване на дефектни съдове в макулата (влажна форма). Понастоящем няма лечение за географската атрофия. Лечението на влажната форма МДСВ е ежемесечно приложение на интравитреални медикаменти (AntiVEGF).

  2RT е революция в лечението на дегенерацията на макулата. Неговата роля е в профилактиката на напредналите форми – географска атрофия и влажна форма на МДСВ. 2RT представлява наносекунден лазер, който стимулира ретиналната тъкан и води до намаляване обема на друзите, регенерация на пигментния епител и подобряване функцията на колбичките. Прилага се еднократно, като при нужда се повтаря. Целта е да се забави дегенеративния процес и да се препятства трансформацията на сухата форма във влажна или напреднала суха форма (географска атрофия). Може да се прилага и при някои влажни форми в комбинация с интравитреални медикаменти с цел разреждане на апликацииите. Процедурата се прилага в очна клиника Св. Петка и е безболезнена, кратка и без странични ефекти и усложнения.

  Съвременната медицина е медицина на профилактиката. 2RT е именно тази революционна стъпка в офталмологията.


  Deprecated: Тема без comments.php вече не трябва да се използва след версия 3.0.0! Добавете шаблон comments.php към темата си. in /home/stpetkaeyeclinic/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Абонирай се, за да получаваш винаги актуална информация.